18.10.2012

Perhospaita

Saumurikurssin lopputuotteena syntyi tyttärelle paita aivan ihanasta trikoojerseystä. Helmaan aplikoin samettitrikoosta vielä perhosen. Sen verran mieluinen paita, että heti oli seuraavana päivänä päällä.


Jaa-a, nyt meni ihan rullalle

Jaa-a, mitäs sitä on taas tullut tehtyä. Ideoita pyörii paljon tuolla pääkopassa, kun vaan kerkeis kaiken toteuttamaan.

Tämä idea tarttui jostain paperiaskartelukirjasta (en millään muista minkä nimisestä), jota selailin kirjakaupassa. Eli käytöstä poistetun (ei mielellään minkään klassikko) kirjan sivuista rullataan kynän ympärille saman paksuisia rullia. Rullat liimattaan reunasta niin ettei ne purkaudu. Ja kiinnitetään hiuspinneillä toisiinsa. Me säästettiin hiuspinnejä ja sidottiin rullat narulla toisiinsa.

Ja lopputuloksena on pannunalunen. Lapset oli kovasti sitä mieltä että tää syttyy tuleen kun päälle laitetaan kattila. Joten asia piti testata. Savua ja tulta odotellen länttäsimme kattilan rullien päälle, mutta sammutuskalustoa ei ainkaan tällä kertaa tarvittu. Mutta jännää oli :)



13.10.2012

Ihan eka

Vuoden tai pari  olen asiaa kypsytellyt mielessäni. Sitä varten tai sen verukkeella on ostettu kaikenlaista tilpehööriä. On papereita ja koristeita, leimoja ja leikkureita. Mutta loppujen lopuksi siittä tulikin aika riisuttu versio ilman suurempia krumeluureja. Ehkä se sitten on tekijänsä näköinen.

Eli saanko esitellä... elämäni ensimmäinen todellinen skräppisivu. Ja aiheena on oma vilperttini Eemeli. Kuva on blurrattu, koska en mielelläni lapsieni kuvia julkaise tässä blogissa niin että heidät voi tunnistaa.

Pohjalla on siis ihan perus sininen pahvi. Oikeassa olevan kivipahvin alla on hieman valkoista akryylimaalia (josta tais tulla mulle lemppari). Ja tekstit on itse tussailtu vapaalla kädellä. Vielä hieman mietityttää että mustaanko vielä tuon Eemeli tekstin samaan tapaan kuin tuon 2012-tekstin.


Me&i

Viikko sitten Kotini pursui Me&i:n vaatteista ja niitä hypistelevistä vieraista. Ihana iltapäivä! Ja tietysti tarjolla oli monenlaista syötävää hypistelyn lomassa. Halusin täällä esitellä suklaakakun ja etenkin sen koristelun. Kuinka voikin suht vähällä vaivalla saada koristelun, jolla suklaakakku muuttuu teemaan sopivaksi. Eli tarvittiin vain kynä, paperia, sakset ja tomusokeria.

5.10.2012

Joskus pitää hieman soveltaa

Tilasin ystäväni innostuksesta hänen kanssa sellaisia papereita joissa paperin sisus on eri värinen kuin pinta (kortissa vihreä paperi). Eli kun paperia hioo paljastuu eri väri. Tämän lisäksi on tullut myös tilattua sellaisia levyjä joilla saa kohokuvion paperiin. Näitä levyjä tulisi käyttää sellaisen Sizzik laitteen kanssa, mutta hinta kyseiselle laitteelle on ihan liian paljon yli meikäläisen budjetin. Mutta hah, tämäpä ei estä minua. Kaivoin esille pastakoneen ja pyörittelin levyn koneen telojen läpi. Hyvin toimi, mutta ei kerrota puolisolle ;).







3.10.2012

Purkkia purkin perään

 Pari purkkiakin on syntynyt selvitteleen kaaosta pöydällä. Tuo olio paperi on aivan ihanaa.