11.11.2012

Isänpäivä paita

Meillä lapset ihmettelivät tuossa taannoin, että miksi vanhemmilla on kolme päivää jolloin he saavat lahjoja, mutta lapsilla vaan kaksi. Niin enpäs ole tuota tullut koskaan ajatelleeksi. Syntymäpäivä, joulu ja äitien-/isänpäivä, mutta lastenpäivänä ei lahjota lapsia. Hmm! Mutta tästä huolimatta lasten mielestä on ihana tehdä jotain isälle näin isänpäiväksi. 

Tyttärelle tuli alkuviikosta hätä, kun opettajien retaleet olivat järjestäneet koulutuspäivän itselleen juuri silloin, kun hänellä olisi ollut käsitöitä ja suunnitelmissa oli ollut isänpäivälahjan valmistaminen. Äidin pienet ajatusnystyrät laitettiin kovalle koetukselle, kun alettiin miettiä mitä voitaisiin kotosalla keksiä isälle lahjaksi. Ja ehkä haastavinta oli keksiä jotain mikä kelpasi myös neiti 9 v:lle. Lopulta päädyttiin paidan tuunaukseen. Tyttö suunnitteli kuvion, joka paitaan tehtiin aika huikeilla tekstiilikuviokankailla (pinta on samettimainen). Tai miksi nyt noita kutsutaankaan. Tuollaisia tarttui matkaan käsityömessuilta. Nyt ne pääsivät testaukseen. 

Kuvio suunniteltiin ensin pikkupaperille, sitten piirrettiin malli isommalle paperille oikeaan (toteutettavaan) kokoon ja sitten piirrettiin vielä tuohon siirtokankaalle kohdat joista leikellään. Kangas kiinnitettiin silittämällä. Aika hieno tuli ja loppukäyttäjäkin oli tyytyväinen.

Tää viimenen kuva oli niin veikee. En edes huomannut isän ja tyttären samanlaista asentoa kuvatessani. Ei oo omena kauas puusta pudonnut, hih! Siinä ihmetellään kuinka isänpäivä kääretorttu valmistuu neitokaisen tekemänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Niitä on aina kiva saada.