27.9.2013

Samat materiaalit 1 -haaste

Marraskuussa 2013 on ilmestymässä lehtihyllyihin uusi suomalainen askarteluun liittyvä lehti Paperilla. Lehden tekijöihin kuuluu mm. Emmo, jonka Voimauttava skräppääminen- verkkokurssilla olin keväällä. Paperilla lehdellä on jo omat nettisivut, josta voi löytää mm. hyviä ideoita paperiaskarteluun. Sieltä bongasin Samat materiaalit -haasteen. Haasteen tarkoituksena on luoda haasteeseen osallistuminen mahdollisimman helpoksi kaikille, myös askartelijoille joilla ei ole suurta varastoa erilaisia tarvikkeita. Minullahan tuota ongelmaa ei kyllä ole. Mutta paketti näytti mielenkiintoiselta, joten tilasin sen pienen mietinnän jälkeen. Ideana on luoda jotain oman näköistä paketin materiaaleista, eikä kaikkea ole pakko tupata samaan työhön. 

Kun paketti tuli, olin innoissani materiaaleista. Samalla mietin, että kuinka saan haasteen tehtyä annetussa ajassa. Arki kun on ollut viime aikoina melko hektistä. Mutta hei, jos on pitkä lista tekemättömiä kotitöitä kotosalla, niin tottakai etusijalle menee se joka on mukavin. No okei, pyykin viikkaaminen meni edelle (jotta lapsilla olisi seuraavana päivänä jotain päälle laitettavaa), mutta senkin ajan käytin homman työstöön ajatuksissani. Laitoin paperit ja materiaalit seinälläni olevalle magneettitaululle näkyville. Näin pystyin helposti hahmottamaan ajatusta. Se olikin muuten tosi tehokasta. Sivu syntyi mietiskelyn jälkeen yhdessä illassa.

Liitin kaksi paperisuikaletta yhteen niin, että sain kokonaisen skräppisivun (30 x 30 cm) aikaiseksi. Kuvaksi valikoitui kuva jossa on tyttäreni lakatut sormet mökkilaiturilla. Naisten kasvot on leikattu paketin mukana tulleista lehden sivuista ja kiinnitetty gesson avulla pohjapaperiin. Gesso tulee hieman yli kasvojen tarvitseman alueen ja näin ollen vaalentaa taustaa tuolta kohden. 

Kuvan alle olen roiskinut mustetta. Kun valokuva oli paikoillaan lisäsin leimaamalla koukeroita, tekstiä tussilla ja paketissa olleita papereita/tarroja, joissa oli mielestäni mukavia tekstejä.

Hieman erillainen sivu kuin yleensä, mutta jälleen kerran olen hyvin tyytyväinen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Niitä on aina kiva saada.