15.1.2013

Korttiohje

Mielessä on kytenyt ajatus hieman tarkempaan esitellä miten esim. kortti saattaa syntyä.

Tekstin ajattelin tässä kortissa kirjoitella tuollaiselle hauskalle siniselle ruutupahville. Alle liimasin palan ruskeaa pahvia sekä mulberipaperista hieman tuollaisen hapsuisen näköisen reunuksen vielä.


Mupberipaperin reunan saa tuollaiseksi hapsuiseksi kortuttamalla paperin reunaa ja vetämällä reunasta varovasti kahden sormen välissä paperista palasia pois. Alla olevassa kuvassa näkyy vielä pieni pätkä repimätöntä paperia (jossa siis suora reuna).


Liimana käytän Sinoperista saatavaa Quick clueta. Kaikenlaista on tullut kokeiltua, ja kun tämän kerran ostin niin sen jälkeen ei ole tehnyt mieli paperi liimailuja tehdä muilla. Tämä on sellainen kynän mallinen. Liimaa tulee sopivan vähän ja liima kuivuu niin ettei paperi käpristele.


Tässä näkyy parhaiten kortin malli. Tällä kertaa (kuten niin monesti muulloinkin) tein neliön mallisen kortin. Alla on kuvio paperi, joka on Tattered Time-lehtiöstä (DCWV) taisin ostaa sen Suomalaisesta kirjakaupasta. Tämä lehtiö oli sellainen noin korttikokoinen, eli paperin koko oli 16,4 cm x 11,4 cm. Osa papereista on osittain kiiltäviä. Tykkään näistä, sillä se tuo hieman erillaista ilmettä paperille.

Samassa lehtiössä oli sivu jossa oli tuollaisia mittanauhoja. Leikkasin suikaleen tällaisesta paperista.


Mittanauhasta ympyröin numeron 13 tällaisella leikkaamallani hammasrattaalla. Kuvio on leikattu ruskeasta pahvista ja päälle on laitettu tuollaista liiman tapaista ainetta (Glossy accents), joka kuivuessaan on täysin kirkasta. Tämän opin tuntemaan joskus ystäväni kautta ja kun tähän käsityömessuilla vuosi pari sitten törmäsin, niin pitihän se varastoihin hommata. Tämä kai toimii ihan liimanakin, siihen tarkoitukseen en ole sitä kokeillut.


Lisäksi leikkasin vanhan kalenterin keinonahka kansista kukkasia leikkurilla ja liitin ne korttiin haaraniiteillä. Hmmm, mistähän nämä haaraniitit on peräisin. Taisin ostaa ne sillon kun mopo lähti syksyllä käsistä . Nuo siniset sopi tuohon mittanauhaan kivasti.


Kukkaset paikalleen. Taustalla näkyy tuo hammasrataskin kuivumisvaiheessa, kun on vielä tuollainen harmahtava. Se muuttui kuivuttuaan ihan kirkkaaksi.


 Ja taustalle liimasin toisen paperin. Myös nurjalle puolelle lisäsin mittanauha-paperia sekä pari teippiä (tämä ruskea pallokuosi on tainnut lähteä mun matkaan Tiimarista).


Mutta se lopullinen kortti... siitä mulla ei ole kuvaa. Harmittaa niin vietävästi. Ajattelin että olen ottanut jo sen kuvan, kun lähdimme synttäreille. Ja nyt kun purin kuvia kamerasta huomasin että muisti oli tehnyt tepposet. Harmi. Olin tosi tyytyväinen tähän korttiin.

Mutta ainakin tästä selvis monta työtapaa joita tulee käytettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Niitä on aina kiva saada.